2016-01-28 11:03:50

Finwire Funds

Merrant Alpha Select SEK ökade 0,2 procent i december, merger arbitrage bidrog positivt

Merrant Alpha Select SEK, som är en marknadsneutral hedgefond-i-fond, ökade med 0,2 procent i december. Under 2015 steg fonden därmed 4,1 procent. Fondens jämförelseindex, HFRI Fund of Funds Index, sjönk 0,5 procent under december och backade 0,4 procent under året.

I en kommentar till månadens utveckling säger fondens förvaltare, Rolf Hagekrans, till FinWire att 70 procent av de underliggande fonderna hade en positiv avkastning under december. De bästa förvaltarna återfanns inom strategin merger arbitrage medan de största negativa bidragen kom från lång/kort aktiestrategier.

I en kommentar till fondens utveckling under 2015, säger Hagekrans:

"Merrants förvaltare har under året levererat hög alfa och visat mycket låg korrelation med börser. Vi har som tidigare kommunicerats beslutat om att avveckla alla förvaltare inom räntestrategier. Vi kan konstatera att räntestrategier generellt har haft svårt att generera positiv avkastning."

Merrant är, enligt Hagekrans, försiktiga i ingången av 2016.

"Vi inleder 2016 med att fortsatt hålla ner risken och för att bevara kapitalet i volatila marknader", säger förvaltaren.

Jonathan Furelid
Nyhetsbyrån FinWire
Twitter: @FinWireFunds

Finwire är en nyhetsbyrå som skriver om börs och finans. Tjänsten Finwire Funds baseras på att fondbolag betalar för saklig och objektiv bevakning av marknader och fonder. En lista över Finwire Funds kunder återfinns här. (http://finwire.com/newswires/funds/finwire-funds-participating-clients/)

Merrant Alpha Select SEK
hedgefunds mutualfunds