2016-05-27 15:18:00

Finwire Funds

Merrant Alpha Select steg 0,2 procent i april - behåller risken på låg nivå inför Brexit-omöstningen

Merrant Alpha Select SEK, som är en marknadsneutral hedgefond-i-fond, ökade 0,2 procent i april, därmed är fonden ned 0,2 procent sedan årsskiftet. Fondens jämförelseindex, HFRI Fund of Funds Index, ökade med 0,5 procent under månaden och noterar en nedgång på 2,6 procent på året.

I en kommentar till FinWire säger fondens förvaltare Rolf Hagekans:

"April månad var generellt positiv för riskfyllda tillgångar och globala aktiemarknader steg 1,6 procent. I Merrants portfölj visade endast en förvaltare negativt resultat på 0,2 procent. Övriga förvaltare visade på svagt positiv utveckling. Vi kan fortfarande se flera orosmoln som kan blossa upp med närmast valet av Brexit. Vi har i förvaltningen löpande dragit ned på risken i syfte att bevara kapitalet i svåra och volatila marknader. Därmed så har även den förväntade avkastningen dragits ned något."

Jonathan Furelid
Nyhetsbyrån FinWire
Twitter: @FinWireFunds

Finwire är en nyhetsbyrå som skriver om börs och finans. Tjänsten Finwire Funds baseras på att fondbolag betalar för saklig och objektiv bevakning av marknader och fonder. En lista över Finwire Funds kunder återfinns här. (http://finwire.com/newswires/funds/finwire-funds-participating-clients/)

Merrant Alpha Select SEK
hedgefunds