2017-03-15 08:00:01

Finwire Funds

Rhenman Global Opportunities L/S ökade med 2,2 procent i februari - Great Wall Motor bästa bidrag

Rhenman Global Opportunities L/S RC1 SEK steg med 2,18 procent i februari och har därmed avkastat 2,09 procent under året. Det framgår av ett månadsbrev.

I en kommentar skriver förvaltaren Staffan Knafve att hälsa- och sjukvård, banker samt informationsteknologi bidrog mest till den positiva utvecklingen medan energi och råvaror belastade resultatet.

Sammantaget gav fondens långa positioner ett positivt bidrag om 2,7 procent medan kortpositioner hade en negativ inverkan på resultatet med 0,5 procent.

Fondens bästa bidragsgivare under månaden var den kinesiska biltillverkaren Great Wall Motor som steg på starka försäljningssiffror, även Ericsson tillhörde vinnarna efter att aktien stigit på spekulation om ett uppköp från Cisco.

Fondens sämsta bidragsgivare var kortpositioner i Apple och Amazon.
http://rhepa.se/wp-content/uploads/2017/03/monthly-report-rhenman-global-opportunities-ls-201702-aswe.pdf

Jonathan Furelid
Nyhetsbyrån FinWire
Twitter: @FinWireFunds

Finwire är en nyhetsbyrå som skriver om börs och finans. Tjänsten Finwire Funds baseras på att fondbolag betalar för saklig och objektiv bevakning av marknader och fonder. En lista över Finwire Funds kunder återfinns här. (http://finwire.com/newswires/funds/finwire-funds-participating-clients/)

Bolag: Rhenman Global Opportunities L/S