2017-03-29 10:09:31

Finwire Funds

Rhenman ser inte större risker för läkemedelspriser i dag än för fem år sedan

Rhenman & Partners investeringschef Henrik Rhenman bedömer inte att riskerna är större för att läkemedelsmarknaden kommer att regleras mer framöver. Det säger han i en intervju med Bloomberg News.

MSCI World Health Care Index har stigit med 14 procent per år de senaste fem åren. Oro för hårdare tag kring priser har dock tyngt marknaden sedan 2015.

"Jag ser en en liten risk för det", säger Henrik Rhenman.

"Risken har alltid funnits. Risken är inte större än vad den var för fem år sedan", fortsätter han.

Rhenman & Partners flaggskeppsfond Rhenman Healthcare Equity L/S har gett en snittavkastning på 21 procent per år sedan starten 2009. Nettoexponeringen var 130 procent i slutet av februari.

För att ge stöd åt fondens aktieval har förvaltarna inrättat ett vetenskapligt råd. I rådet sitter bland annat neurologiprofessorn Tomas Olsson. Han sitter bland annat med i Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet, vilket är det organ som beslutar om nobelpristagare för fysiologi eller medicin. Det vetenskapliga rådet hos fondbolaget har totalt fem medlemmar.

"Vi tjänar pengar förr eller senare på de flesta av rekommendationerna från det vetenskapliga rådet", säger Rhenman som tillägger att råden är som viktigast när det gäller bioteknik och läkemedelsbolag. Medicinteknik har samtidigt blivit allt viktigare på senare tid.
https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-03-27/hedge-fund-sees-21-returns-on-advice-from-nobel-prize-pickers

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Bolag: Rhenman Healthcare Equity L/S Rhenman & Partners
Kategorier: healthcare