2017-04-10 08:25:21

Finwire Funds

Rhenman Global Opportunities L/S backade 0,5 procent i mars - biltillverkare och IT-sektorn tyngde

Rhenman Global Opportunities L/S RC1 SEK backade med 0,45 procent i mars och har därmed avkastat 1,63 procent sedan årets början. Det framgår av en månadsrapport.

I en kommentar skriver förvaltaren Staffan Knafve att fonden tyngdes av biltilverkare och IT-sektorn under månaden, en svagare amerikansk dollar bidrog också negativt till fondens utveckling. Bland fondens bästa innehav märktes banker där såväl spanska Santander som franska BNP Paribas steg under perioden. Fondens innehav i svenska Sandvik utvecklades också väl under månaden.

Fondens två sämsta innehav i mars var båda biltillverkare; Great Wall Motors och Ford. I fallet Great Wall Motors, som är en kinesisk aktör, föll aktien tillbaka efter en stark kursutveckling tidigare under året när bolaget aviserade ett omfattande rabattprogram. Oro över att detta kommer att påverka lönsamheten tyngde aktiekursen. Ford kom med en rapport för det fjärde kvartalet och utsikter för 2017 som var lägre än marknaden förväntat sig, vilket fick den redan i utgångsläget lågt värderade aktien att falla ytterligare, skriver Knafve.

Sammantaget gav fondens långa positioner ett negativt bidrag om 0,3 procent och fondens korta positioner ett negativt bidrag om 0,2 procent.

Vid månadsskiftet var fondens största aktieinnehav i JP Morgan Chase, Wells Fargo, BNP Paribas, Exxon Mobil och Halliburton.
http://rhepa.se/wp-content/uploads/2017/04/monthly-report-rhenman-global-opportunities-ls-201703-swe.pdf

Jonathan Furelid
Nyhetsbyrån FinWire
Twitter: @FinWireFunds

Finwire är en nyhetsbyrå som skriver om börs och finans. Tjänsten Finwire Funds baseras på att fondbolag betalar för saklig och objektiv bevakning av marknader och fonder. En lista över Finwire Funds kunder återfinns här. (http://finwire.com/newswires/funds/finwire-funds-participating-clients/)

Bolag: Rhenman Global Opportunities L/S
Kategorier: hedgefunds