2017-06-08 07:31:00

Finwire Funds

Rhenman Global Opportunities L/S tappade 1,4 procent i maj, amerikanska banker tyngde

Rhenman Global Opportunities L/S RC1 (SEK) tappade 1,36 procent i maj och är därmed i princip oförändrad sedan årets början. Sedan fondens start i september 2016 summerar uppgången till 4,4 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Under månaden har fonden påverkats negativt av såväl långa som korta exponeringar.

De främsta positiva bidragsgivarna fanns inom sektorerna IT och dagligvaror. Innehavet i det svenska kommunikationsteknikbolaget Ericsson gynnades av att aktivistinvesteraren Cevian Capital köpte på sig aktier i bolaget. Den schweiziska livsmedelsjätten Nestlé utvecklades också starkt i spåren av ett ökat intresse för defensiva dagligvaruaktier. Innehavet i den japanska spelproducenten Square Enix steg på förhoppningar på bolagets pipeline av nya speltitlar under kommande år.

Bland negativa bidrag fanns amerikanska banker som sjönk på förnyad oro gällande Trumps förmåga att driva igenom tidigare utlovade skattereformer, vilka förväntas gynna sektorn. Bland individuella bolag meddelade dessutom JP Morgan att bankens tradingintäkter skulle komma att sjunka. Innehaven i det japanska rederiet Mitsui OSK Lines och det amerikanska bioteknikbolaget Gilead tyngde också fondens resultat under månaden.

Framåt ser fondens förvaltare Staffan Knafve att stabila konjunkturutsikter och positiv vinstutveckling borgar för fortsatt styrka på världens aktiemarknader. Han pekar samtidigt på att det föreligger värderingsskillnader mellan sektorer efter det att teknologirelaterade stigit kraftigt samtidigt som många andra sektorer varit oförändrade eller sjunkit under senare tid.

"Teknologi värderas således mycket högt medan många andra sektorer är rimligt eller till och med lågt värderade. Även om det finns en osäkerhet för vad som kan hända när teknologirallyt tar slut känner vi ingen större oro för marknaderna som helhet", skriver förvaltaren.
https://rhepa.se/wp-content/uploads/2017/06/Monthly-Report-Rhenman-Global-Opportunities-LS-201705-SWE.pdf

Jonathan Furelid
Nyhetsbyrån FinWire
Twitter: @FinWireFunds

Finwire är en nyhetsbyrå som skriver om börs och finans. Tjänsten Finwire Funds baseras på att fondbolag betalar för saklig och objektiv bevakning av marknader och fonder. En lista över Finwire Funds kunder återfinns här. (http://finwire.com/newswires/funds/finwire-funds-participating-clients/)

Bolag: Rhenman Global Opportunities L/S
Kategorier: hedgefunds