2017-10-04 14:50:36

Finwire Funds

Rhenman Global Opportunities L/S ökade med 4,4 procent i september - Halliburton bästa bidrag

Rhenman Global Opportunities L/S steg med 4,37 procent i september och har därmed avkastat 0,42 procent under året. Det framgår av ett månadsbrev.

I en kommentar skriver förvaltaren Staffan Knafve att banker, energi och IT bidrog mest till den positiva utvecklingen medan dagligvaror var enda sektor att belasta resultatet.

Sammantaget gav fondens långa positioner ett positivt bidrag om 4,3 procent medan den för kortpositioner uppgick till 0,1 procent.

Fondens bästa bidragsgivare under månaden var det amerikanska oljeserviceföretaget Halliburton som gynnades av ett stigande oljepris. Även Banco Santander och Wells Fargo hörde till vinnarna.

I fallet med den första banken berodde det på uppgraderade prognoser från analytiker, medan det för Wells Fargo var att investerarna valde att hellre fokusera på arbetet med att förbättra marginalerna istället för kontoskandalen som åter tagits upp på agendan och Feds fortsatt utredningar i fallet.

Fondens sämsta bidragsgivare var kortpositioner i Netflix och japanska ölbryggeriet Asahi Group.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Finwire är en nyhetsbyrå som skriver om börs och finans. Tjänsten Finwire Funds baseras på att fondbolag betalar för saklig och objektiv bevakning av marknader och fonder. En lista över Finwire Funds kunder återfinns här. (http://finwire.com/newswires/funds/finwire-funds-participating-clients/)

Bolag: Rhenman Global Opportunities L/S
Kategorier: hedgefunds