2017-11-09 10:36:13

Finwire Funds

Rhenman Global Opportunities L/S steg 2 procent under oktober - tror börsen har mer att ge

Hedgefonden Rhenman Global Opportunities L/S RC1 (SEK) höll i uppgången från i september och steg med 2 procent under oktober.

Informationsteknologi, banker och industriföretag bidrog medan hälso- och sjukvårdsaktier och sällanköpsvaror drog ned avkastningen. Sammantaget bidrog fondens långa positioner
med 3,3 procent medan kortpositionerna belastade värdeutvecklingen med 1,3 procent.

Fondbolaget bedömer att börserna har mer att ge framöver.

"Allt sammantaget kvarstår vår uppfattning att börserna har mer att ge: Vinsttillväxten är god, konjunkturutsikterna stabila och det fortsatt låga ränteläget medför att aktier framstår som relativt attraktiva. Även om kurserna stigit de senaste månaderna har även vinstutsikterna förbättrats och P/E-talen är därför fortsatt rimliga på mellan 14 och 18 beroende på region, särskilt i beaktande av det låga ränteläget", skriver fondförvaltaren Staffan Knafve i en kommentar.

Under oktober var starka innehav japanska bryggeriföretaget Asahi Group och amerikanska mjukvarujätten Microsoft. Microsoft gynnades av en stark rapport medan Asahi Group fick ett lyft efter att man flaggat för att ölpriset skall höjas för första gången på ett decennium.

Volkswagen var en annan betydande bidragsgivare under höstmånaden.

Sämsta innehavet under månaden var en kortposition i Amazon. Även blankningar i Netflix och Apple drog ned avkastningen.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Bolag: Rhenman Global Opportunities L/S
Kategorier: hedgefonder