2018-08-10 14:49:31

Finwire Funds

Rhenman Global Opportunities L/S steg med 3,0 procent i juli, kortposition i Netflix bästa bidrag

Rhenman Global Opportunities L/S RC1 (SEK) steg med 3 procent under juli, vilket innebär att fonden backat med 4,9 procent sedan årets början.

Under månaden har fonden främst gynnats av innehav inom sektorerna banker och hälso- och sjukvårdsbolag, medan energibolag och dagligvaror drog ned avkastningen.

Fonden noterade vinster från såväl långa som korta positioner.

Bästa bidrag under månaden var kortpositionen i streamingjätten Netflix. Detta efter att aktien sjunkit kraftigt i spåren av att bolaget rapporterat att antalet nya prenumeranter det andra kvartalet var färre än förväntat. Dessutom sänktes bolagets förväntningar på det kommande kvartalets tillväxt i antalet användare till en takt som är lägre än föregående år.

Spekulationer gör gällande att det är brist på innehåll som är anledningen, skriver förvaltaren Staffan Knafve som menar att det snarare är hur man byggt historien kring bolaget som drivit aktiekursen än fundamenta.

"Investerare har kommit att värdera Netflix till en betydligt högre nivå än andra mediabolag, med motiveringen att framtidspotentialen är enorm. Det förefaller dock tydligt att det är ”storyn” kring bolaget som drivit aktiekursutvecklingen snarare än fundamenta. Innan månadens stora kursfall hade bolaget ett högre börsvärde än underhållningsgiganten Disney, trots att det redovisar mindre än en fjärdedel av Disneys intäkter", skriver Knafve.

Vid månadens utgång var fondens största aktieinnehav Exxon, Nestle och JP Morgan. Nettoexponeringen uppgick till 101 procent.

Jonathan Furelid
jonathan.furelid@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Bolag: Rhenman Global Opportunities L/S
Kategorier: mutualfunds