2019-04-08 12:19:53

Finwire Funds

Rhenman Global Opportunities L/S backade 0,4 procent i mars, överlag goda resultatrapporter

Rhenman Global Opportunities L/S RC1 (SEK) backade 0,4 procent i mars, vilket medför att fonden är upp 15,9 procent under det första kvartalet. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att den globala börsutvecklingen i mars blev betydligt mer oregelbunden än de flesta starka första två månaderna på året.

"Överlag goda resultatrapporter kom i skymundan av å ena sidan lägre räntor och å andra sidan oro över konjunkturutvecklingen. Månaden avslutades dock positivt och utvecklingen för det första kvartalet som helhet blev den starkaste på tio år", berättar fondens förvaltningsteam.

För fondens del bidrog IT och kommunikationstjänster mest positivt, medan banker och sällanköpssektorn tyngde.

Fondens starkaste bidragsgivare i mars var den japanska spelstudion Square Enix.

"Bolaget har hittills haft en bra start på 2019 tack vare publiceringen av sitt efterlängtade tv-spel Kingdom Hearts 3, som nu blivit seriens snabbast säljande. Men efter ett uttalande från Square Enix president Yosuke Matsuda i början av månaden har investerarna börjat hoppas på ytterligare ett stort släpp under året, och väntar spänt på årets stora spelkonferens E3 där nyheten förväntas presenteras närmare", uppger förvaltarteamet.

Ett innehav som gick svagt var istället den tyska fordonstillverkaren Volkswagen.

Den europeiska bilindustrins aktier föll i samband med att BMW vinstvarnade. Dessutom blev det klart att Volkswagen kommer att producera 50 procent fler elbilar jämfört med en tidigare målsättning.

"Detta togs emot negativt av investerare eftersom elbilarna förväntas få lägre vinstmarginaler".

De största innehaven per utgången av månaden i fonden var Exxon, Chevron och Ericsson.


Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Bolag: Rhenman Global Opportunities L/S
Kategorier: mutualfunds