2019-06-10 11:04:18

Finwire Funds

Rhenman Global Opportunities L/S hade negativ avkastning i maj - blankning av Tesla gick bäst

Rhenman Global Opportunities L/S RC1 (SEK) gick svagt under maj och fonden backade med 8,7 procent. Hittills i år är fonden upp med 16,2 procent.

Banker och energibolag var sänken under månaden. Dagligvaror var i princip oförändrade. Fondens positioner inom hälso- och sjukvård gick också mindre dåligt. De långa positionerna föll med 9,2 procent medan de korta bidrog med 0,5 procent.

Fondens bästa innehav under månaden var blankningen av Tesla. Även blankningen i Amazon bidrog till avkastningen under månaden.

Sänken var chipjätten Qualcomm, ett innehav som var bäst i portföljen under april. Teknikaktien var förlorare på de allt sämre handelsrelationerna mellan Kina och USA. Det finns också oro på det regulatoriska området.

Vidare var oljeservicejätten Halliburton ett sänke. Aktien pressades bland annat av en svag utveckling för oljepriset.

Oron i marknaden har gjort att riskaptiten i marknaden är låg och det finns oro för att världsekonomin till följd av ökade handelskonflikter skall minska ned sin tillväxt långsiktigt.

"Verkligheten som den ser ut för ögonblicket är emellertid inte lika skrämmande. USA fortsätter att växa stabilt. Europa visar trots allt vissa tecken på att återhämta sig och i Kina har skattesänkningar och andra stimulansåtgärder börjat ge resultat", skriver förvaltarna i en kommentar.

Rhenman Global Opportunities L/S-förvaltarna menar att värderingarna nu avspeglar en mer försiktig syn på framtiden. Exponeringen mot aktier är också den försiktig.

"Mot denna bakgrund skulle det sannolikt inte behövas många positiva tweets för att förändra riskaptiten till det bättre", skriver förvaltarna.

Rhenman Global Opportunities L/S behåller en relativt stor övervikt av värdebolag. Riskprofilen är oförändrad.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Bolag: Tesla Rhenman Global Opportunities L/S
Kategorier: mutualfunds stocks