2019-10-10 12:53:31

Finwire Funds

Square Enix drar upp Rhenman Global Opportunities L/S till +3,2 procent i september

Rhenman Global Opportunities L/S ökade 3,2 procent i september, fonden är därmed upp 24,2 procent hittills i år. Det framgår av en månadsrapport.

Både i europeiska och amerikanska centralbankerna aviserade sänkta räntor, vilket mottogs positivt på världens marknader. Detta samtidigt som att läget är oförändrat i handelskonflikten mellan USA och Kina, där ovissheten motverkar marknadens stabilitet och förutsägbarhet.

Förvaltaren, Staffan Knafve, kommenterar månadens bästa innehav. "Den japanska spelutvecklaren Square Enix blev för andra månaden i rad fondens bästa bidragsgivare. I början av september fick aktiekursen framförallt stöd från lanseringen av det nya mobilspelet Dragon Quest Walk, som rusade till förstaplatsen på japanska iOS App Stores nedladdningslista. Spelet är en av de första riktiga konkurrenterna till braksuccén Pokémon
Go (2016) i och med att det involverar spelarna på samma sätt."

IBM är ett annat av fondens positiva innehav för månaden. Bolaget storsatsar i kampen om molntjänstemarknaden, där jättar som Amazon, Microsoft och Google är konkurrenter.

Japanska Softbank drog ner fonden efter att portföljbolag i dess Vision Fund drabbats av negativa nyheter. Exempel är Wework som misslyckades med sin börsnotering och Uber som presenterade större förlust än väntat. Dessutom sjönk innehavet Disney efter att Apple presenterat konkurrerande produkten TV+.

Fonden bibehåller en relativt hög exponering, men fokus på värdebolag. "Vår uppfattning är att konjunkturen förvisso bromsar in, men att det inte nödvändigtvis leder till recession. Vi tror också att investerarnas farhågor när det gäller fallande vinster i viss utsträckning är överdrivna. Den stora finanskrisen för tio–elva år sedan, eurokrisen ett par år senare
och nu det senaste årets handelskonflikter, har lett till en successivt höjd beredskap i näringslivet för att möta sämre tider."

De största innehaven i fonden var per utgången av månaden Asahi Group, Chevron och Volkswagen. Nettoexponeringen uppgick vid septembers utgång till 94 procent.

Love Josefsson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Bolag: Rhenman Global Opportunities L/S Softbank Uber Wework
Kategorier: tech