2020-10-12 20:53:09

Finwire Funds

Premiär för nya fonden Tenoris One från AIFM

Idag lanseras AIFM Groups nya fond Tenoris One, en fond med fokus på låg risk och investeringar utanför de traditionella tillgångsslagen aktier och räntor, skriver AIFM i ett pressmeddelande.

Fonden investerar i tillgångar som har låg korrelation med varandra, och där var och en av tillgångarna har goda avkastningsmöjligheter. Fonden investerar i tillgångar som ädelmetaller, industrimetaller, jordbruksprodukter, valutor, börsindex och aktier.

”Vi i teamet bakom Tenoris One är otroligt glada över att idag lansera vår nya fond. Fonden skiljer sig från mängden på två tydliga sätt; vad vi gör och hur vi gör det. Vår metod bygger på att hitta och följa trender i olika tillgångar för att därigenom uppnå det vi kallar för diversifiering på riktigt. Vi hittar och följer trender i huvudsak genom analys av data. Fakta framför känsla är viktigt för oss. Under ett drygt decennium med låga räntor har bra investeringsalternativ till börsen varit svåra att hitta. Inte minst för småsparare. Mycket kapital investeras idag på börsen i brist på alternativ” säger Henric Nordin, portföljförvaltare.

AIFM Group är en europeisk kapitalförvaltare och fondföretag som erbjuder en komplett värdekedja och infrastruktur för fondverksamhet.

newsroom@finwire.se
Twitter: @Finwire

Bolag: Tenoris One
Kategorier: mutualfunds