2021-01-19 09:07:06

Finwire Funds

MicroVision och Vuzix bidrog till att Augmented Reality Fund steg 9,4 procent i december

Fonden Augmented Reality Fund A steg 9,4 procent i december, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som var oförändrad under samma period. Under 2020 har fonden avkastat 48,7 procent, vilket är bättre än index som har ökat 0,1 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Fondförvaltaren Magnus Nicklasson sammanfattar 2020 som en volatil resa där börserna initialt föll dramatiskt för att sedan avsluta året urstarkt.

De största bidragsgivarna i december var MicroVision och Vuzix som båda steg med över 100 procent, även Immersion som steg 31,5 procent bidrog positivt.

"Dessa är alla spännande bolag inom AR, med stor potential men som inte är lönsamma idag. Risken är således högre samtidigt som möjligheten till avkastning är stor. Genom att med en del av fonden exponera oss mot denna typen av bolag uppnår vi en bra balans mellan risk och möjlighet till avkastning", kommenterar Nicklasson.

Vid årets slut var fondens tre största innehav II-VI Incorporated, Lumentum och Vuzix.
Augmented Reality Fund A, %december, 2020
Fond MM, förändring i procent9,4
Index MM, förändring i procent0
Fond i år, förändring i procent48,7
Index i år, förändring i procent0,1

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Augmented Reality Fund A
mutualfunds