2021-02-04 09:13:27

Finwire Funds

eSports Fund tar in Media and Games Invest och Capcom i portföljen

Fonden eSports Fund steg 0,25 procent i januari, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 1,50 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltaren Stefan Westin.

Under januari månad valde förvaltarna att ta in Media and Games Invest, som är en spelutvecklare och förläggare inom spelindustrin, i portföljen. Aktiekursen har utvecklats starkt sedan köpet då priset har stigit med 30 procent. Westin valde även att ta in den japanska spelutvecklaren Capcom.

Positiv bidragsgivare under perioden inkluderade bland andra den kinesiska streamingjätten Huya som steg drygt 30 procent.

"Vi tror fortfarande på en stark tillväxt med tvåsiffriga tillväxttal och det faktum att det inte finns några vettiga alternativ till aktiemarknaden, när det handlar om att placera pengar, kommer också att hjälpa till under en lång tid framöver. Vi tror på vårt tema i ett långsiktigt perspektiv oavsett tillfälliga sektorrotationer och den allmänna oron på aktiemarknaden", kommenterar förvaltaren angående framtiden.

Den geografiska exponeringen var störst mot USA med 29 procent följt av Asien och Europa där 18 respektive 17 procent av tillgångarna var investerade.

eSports Fund, %januari, 2021
Fond MM, förändring i procent0,25
Index MM, förändring i procent1,50

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

eSports Fund
mutualfunds