2021-06-04 13:09:41

Finwire Funds

eSports Fund minskade 3,18 procent i maj - svenska innehaven gick svagt

Fonden eSports Fund minskade 3,18 procent i maj, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som minskade 0,58 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 3,16 procent och är därmed sämre än index som har ökat 11,80 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Stefan Westin.

Under månaden som passerade rapporterade Stillfront en rapport som slog förväntningarna. Bolaget redovisade en nära fördubblad vinst men räknar samtidigt med en negativ organisk tillväxt för det andra kvartalet. Westin tror att det är ett bra tillfälle just nu att ta in Stillfront i den långsiktiga portföljen.

Embracer redovisade både högre vinst och omsättning än förväntat, delvis till följd av en succé med spelet Valheim som sålde omkring 6,8 miljoner exemplar under kvartalet. Beyond Frames rapporterade en stark tillväxt och ett positivt rörelseresultat tack vare prisade spel och stark tillväxt inom VR-spelindustrin.

Under månaden gynnades fonden av innehaven i Gravity, Logitech och Nintendo. De svenska innehaven i portföljen var över lag en besvikelse.

"Man kan glädja sig åt att, trots att kurserna viker just nu, det ändå är hög aktivitet inom vårt intresseområde. Enligt siffror från analyshuset NPD backade den amerikanska gamingmarknaden något under april. Trots denna minskning är konsumtionssiffran fortfarande mycket hög med tanke på att konsumenterna spenderade 4,6 miljarder dollar på spel, konsoler och tillbehör. Det är en minskning med endast 2 procent jämfört med motsvarande period förra året", fortsätter förvaltaren.

Bland fondens största innehav fanns Embracer, MTG, Take-Two Interactive och Electronic Arts.

eSports Fund, %maj, 2021
Fond MM, förändring i procent-3,18
Index MM, förändring i procent-0,58
Fond i år, förändring i procent-3,16
Index i år, förändring i procent11,80

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

eSports Fund
consumergoods fundtech gaming mutualfunds