2021-09-06 16:14:34

Finwire Funds

Go Blockchain Fund ökade 4,44 procent i augusti - fantastisk månad för blockchain

Fonden Go Blockchain Fund A steg 4,44 procent i augusti, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 2,34 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av fondens förvaltare Sami Rusani.

Gällande månadens nyheter lyfter förvaltaren fram att det varit en fantastisk månad för blockchain på flera olika sätt. Det hetaste ämnet just nu är Non Fungible Tokens (NFT). Lätt förklarat är det ett sätt att representera digitalt ägarskap. Genom NFT:er kan man äga och bevisa att man äger bilder, musik, videor, kontrakt och andra digitala tillgångar.

"Inte bara kommer NFT:er revolutionera digitalt ägarskap för alltid, men något jag tycker är spännande är att man kan programmera in så att skaparen, till exempel en konstnär, får en del av varje försäljning som sker, inte bara av den första försäljningen. Samtidigt så kan man förstås verifiera och certifiera ägandeskap då allt ligger sparat på en blockchain", skriver förvaltaren.

Samtidigt kliver nu också de stora aktörerna in på marknaden. Nyligen köpte VISA en så kallad Cryptopunk och talanbyrån UTA, signade både Cryptopunks och andra serier av NFT:er till sin lista över representerade klienter och varumärken. Över 3 miljarder dollar handlades på NFT-plattformen opensea.io förra månaden.

Go Blockchain håller just nu på att planera ett seminarium runt NFT:er.

Vad gäller fondens innehav har förvaltaren under perioden sålt sin position i Alibaba på grund av den politiska oron i Kina. Istället plockade fonden in kryptobolaget Coinbase.

De främsta bidragsgivarna till fondens portfölj under augusti var Marathon Digital Holdings, Canaan och Hive Blockchain Technologies som steg med 47,60, 36,90 respektive 22,50 procent.

Go Blockchain Fund A, %augusti, 2021
Fond MM, förändring i procent4,44
Index MM, förändring i procent2,34

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Go Blockchain Fund A
blockchain fundtech mutualfunds