2021-09-07 11:00:56

Finwire Funds

Plain Capital Bronx ökade 2,33 procent i augusti - ny högstanivå för tredje månaden i rad

Fonden Plain Capital Bronx steg 2,33 procent i augusti. Det framgår av en månadsrapport skriven av fondens förvaltare Patrik Wallenberg.

Inledningsvis skriver förvaltaren att augusti blev ytterligare en stark månad och fonden avslutade månaden på en ny högstanivå för tredje månaden i rad.

Främsta bidragsgivare till fonden var under augusti FM Mattsson, Novotek samt Sectra. Bland de negativa bidragsgivarna fanns Boliden och Eolus Vind.

Under månaden fick också Instalco lämna fondens portfölj medan nya positioner togs i Atvexa, Bulten och Revolution Race.

"Vi valde att öka andelen ränta i portföljen samt minska aktieandelen något till fördel för en högre andel kassa. Efter en stark period förväntar vi oss en ökad volatilitet och möjlig rekyl på börsen som vi menar är köpvärd. Därav den ökade andelen kassa", skriver förvaltaren.

Vid månadsskiftet hade fonden en kassa om 38 procent, aktieandel om 47 procent och ränteinnehav på 15 procent.

Plain Capital Bronx, %augusti, 2021
Fond MM, förändring i procent2,33

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Plain Capital Bronx
mutualfunds