2021-09-13 14:16:34

Finwire Funds

eSports Fund minskade 3,64 procent i augusti - flera e-sportsevent inplanerade mot slutet av året

Fonden eSports Fund minskade 3,64 procent i augusti, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 2,63 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 10,57 procent och är därmed sämre än index som har ökat 20,71 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Magnus Nicklasson som under senare delen av augusti tog över huvudansvaret för förvaltningen.

Inledningsvis skriver förvaltaren att 2021 varit ett tufft år för Gaming och eSport med en korrektion i Gamingsektorn efter 2020 års starka uppgångar. Även om uppgångarna lyst med sin frånvaro har inrapporterade siffror visat på att Gamingsektorn växer och det spenderas mer pengar inom sektorn än någonsin tidigare. Därtill menar förvaltaren att värderingarna fallit ner till attraktiva nivåer samtidigt som många spelutvecklare har väntat med stora releaser och dess pipelines ser i många fall väldigt bra ut.

Gällande eSport menar förvaltaren att pandemin påverkat detta segment mer negativt än gaming. Inställda live-events och avvaktande sponsorer har lett till att den största intäktskällan i segmentet försvunnit. Däremot är det fler människor som tagit sig in i ekosystemet genom att ha börjat spela tv-spel eller använda streaming-tjänster.

Tittar man på den internationella eSport-scenen är det flera större events inplanerade mot slutet av året. Exempelvis har MTG rapporterat att de planerar att hålla live-events redan under 2021 och är hoppfulla om ett normaltillstånd under 2022.

"Sammantaget ser timingen, sett från en investerare, mycket bra ut och vi tror att det finns en stor uppsida inom eSport och Gaming framöver. Att vara trogen dessa teman har drabbat fonden under året, men innebär samtidigt att vi kan dra nytta av framtida tillväxt på ett optimalt sätt och vi kommer fortsätta med att försöka vara så hängivna dessa teman som möjligt", avslutar förvaltaren.

eSports Fund, %augusti, 2021
Fond MM, förändring i procent-3,64
Index MM, förändring i procent2,63
Fond i år, förändring i procent-10,57
Index i år, förändring i procent20,71

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

eSports Fund
consumergoods fundtech gaming mutualfunds