2021-10-07 14:43:39

Finwire Funds

Go Blockchain Fund minskade 6,33 procent i september - lyfter fram investeringsbeslut från EU

Fonden Go Blockchain Fund A minskade 6,33 procent i september, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som minskade 4,13 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av fondens förvaltare Sami Rusani.

Inledningsvis lyfter förvaltaren fram EUs beslut om att investera cirka 150 miljoner euro i teknologi, där blockchain är ett av de nio fokusområden som presenterats.

Samtidigt har Bank of America initierat research inom digitala tillgångar baserade på blockchainteknologi där man arbetar på en global rapport inom flertalet industrier, bland annat finans, teknologi, supply chain, sociala medier och spelbranschen.

Gällande NFT:er drog Dolce & Gabbana in en rekordsumma på 6 miljoner dollar för nio plagg i kollektionen Collezione Genesi under september.

Under månaden blev fondens förvaltare Sami Rusani intervjuad av Dagens industri kring kryptovalutor. Även om inte Go Blockchain direkt investerar i kryptovalutor menar Rusani att de är en stor del av blockchainteknologin.

De främsta bidragsgivarna till fonden under månaden var Texas Instruments, Salesforce och Vmware vars aktier steg med 3,8, 3,6 respektive 3,0 procent.

Go Blockchain Fund A, %september, 2021
Fond MM, förändring i procent-6,33
Index MM, förändring i procent-4,13

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Go Blockchain Fund A
blockchain fundtech mutualfunds