2021-10-12 10:50:00

Finwire Funds

eSports Fund minskade 8,49 procent i september - ökad reglering i Kina

Fonden eSports Fund minskade 8,49 procent i september, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som minskade 2,80 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 18,16 procent och är därmed sämre än index som har ökat 17,33 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Magnus Nicklasson.

September präglades av flera makroekonomiska orosmoln. Framförallt var det nyheter från Kina gällande ökad reglering som påverkade gaming- och eSportsektorn negativt. Nervositeten på marknaden steg ytterligare efter nyheten kring den kinesiska fastighetsutvecklaren Evergrande och dess enorma skulder.

Även om Kina är en enormt viktig spelare inom gaming och eSport menar förvaltaren att de nya reglerna gällande att begränsa ungdomars spelande inte påverkar gamingbolagen så mycket som man skulle kunna tro då denna grupp endast berör en liten del av intäkterna för de största gamingbolagen.

"Sådana här tider skapar fina möjligheter. Gaming- och eSportsegmentet har drabbats hårt under året och värderingarna har kommit ner väsentligt samtidigt som att den finansiella hälsan och pipelinen framåt ofta ser mycket bra ut. Trots att vi börjar återgå till normala liv efter pandemin så växer gamingsektorn och förväntas fortsätta växa i en stadig takt. Därtill skapas förutsättningar för eSporten då möjligheten att hålla live events åter blir möjligt", skriver förvaltaren.

De största innehaven i fondens portfölj var vid månadsskiftet MTG, Electronic Arts och Activision Blizzard med portföljvikter om 6,63, 6,25 respektive 5,80 procent.

eSports Fund, %september, 2021
Fond MM, förändring i procent-8,49
Index MM, förändring i procent-2,80
Fond i år, förändring i procent-18,16
Index i år, förändring i procent17,33

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

eSports Fund
consumergoods fundtech gaming mutualfunds