2022-01-11 13:56:06

Finwire Funds

Lucy Global Fund ökade 1,20 procent i december - tagit in Prada i portföljen

Fonden Lucy Global Fund A steg 1,20 procent i december, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 3,64 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Therese Nyrén.

De främsta bidragsgivarna till fondens utveckling under månaden var Lyko, Estee Lauder och Salvatore Ferragamo. I den negativa vågskålen fanns Roblox, Lululemon och Under Armour.

Gällande fondens aktivitet skriver förvaltaren att man tagit position i Prada som erhållit en köprekommendation av Goldman Sachs. Under en kapitalmarknadsdag i november visade Prada upp en bruttomarginal som hållit sig över 76 procent sedan tredje kvartalet samt en EBIT-marginal som hålls över 2019 års nivåer. Onlineförsäljningen står för 7 procent av bruttoförsäljningen.

Även Lyko har under månaden fått en köprekommendation av DNB.

"Bolaget ökade omsättningen och resultatet i den senaste kvartalsrapporten. Bolaget har också i höst gjort ett förvärv genom Inko Lars Bratt där varumärket Water Clouds ingår. Under hösten har bolaget också ökat takten i Finland efter starka framgångar i Norge", skriver förvaltaren.

Lucy Global Fund A, %december, 2021
Fond MM, förändring i procent1,20
Index MM, förändring i procent3,64

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Lucy Global Fund A
mutualfunds