2022-01-13 11:08:55

Finwire Funds

Augmented Reality Fund ökade 3,53 procent i december - 2022 kan vara året då AR blir mainstream

Fonden Augmented Reality Fund A steg 3,53 procent i december, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 4,36 procent. Under 2021 har fonden avkastat 23,03 procent och är därmed sämre än index som har ökat 28,20 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av fondens förvaltare Magnus Nicklasson.

Inledningsvis skriver förvaltaren att man blickar framåt mot 2022 med stor förväntan och menar att detta kan bli året då AR-teknik kan komma att bli mer mainstream. Detta i och med ett ökat fokus på Metaverse och den första versionen av AR-glasögon som är på väg mot konsumentmarknaden.

Under december har portföljbolaget Tobii valt att knoppa av och börsnotera sitt affärsområde Dynavox.

"Dynavox är det affärsområde inom Tobii som arbetar med att hjälpa funktionsnedsatta människor, på så vis att dessa människor via eye tracking och hjälpmedel ska kunna kommunicera med sina anhöriga. Denna del av Tobii är inte särskilt relevant för AR. Vi ser därför denna händelse som positiv, då Tobii nu får en starkare AR-koppling och vi avser ej att vara investerade i Dynavox framöver, men däremot fortsatt i Tobii", skriver Nicklasson.

Största innehaven i fondens portfölj vid månadsskiftet var Lumentum, Himax Technologies och ST Microelectronics med portföljvikter om 7,18, 7,03 respektive 5,74 procent.

Augmented Reality Fund A, %december, 2021
Fond MM, förändring i procent3,53
Index MM, förändring i procent4,36
Fond i år, förändring i procent23,03
Index i år, förändring i procent28,20

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Augmented Reality Fund A
fundtech mutualfunds