2022-06-03 09:10:47

Finwire Funds

Lucy Global Fund minskade 5,08 procent i maj - Kina öppnar upp efter nedstängningar

Fonden Lucy Global Fund A minskade 5,08 procent i maj, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som minskade 0,1 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltaren Therese Nyrén.

Förvaltaren skriver inledningsvis att inflationen fortsatt är hög och att centralbankerna nu väntas göra flera höjningar. Man lyfter också fram kriget i Ukraina som av flera bedömare förväntas bli utdraget. Vidare nämner förvaltaren att USA börjar närma sig att stödja Taiwan med ytterligare vapen som svar på det kinesiska hotet.

Förvaltaren kommenterar också att Kina nu börjar öppna upp landet efter den långa perioden av nedstängningar.

"Kina har börjat återöppnandet av ekonomin efter en lång period av lockdowns, ett beslut som har haft stor påverkan på flera bolag. Landet har också presenterat ett nytt stimulanspaket med åtgärder inom så väl skatt, investeringar och industripolitk. Trots det överväger såväl amerikanska som europeiska bolag framtida investeringar i Kina bland annat på grund av de tuffa pandemirestriktionerna. Apple vill till exempel diversifiera produktionen till länder utanför Kina, såsom Indien och Vietnam", skriver förvaltaren.

Under månaden var de främsta positiva bidragsgivarna till fonden Humble Group, Lyko och Zegna. Den förstnämnda genomförde en riktad nyemission, förvärvade Medicanatium samt Franssons Konfektyrer under månaden. Man rapporterade också en ökning på 25 procent i organisk tillväxt det senaste kvartalet.

Vad gäller de andra positiva bidragsgivarna köpte Lykos storägare, Hamrins stiftelse, aktier för 19 miljoner under månaden samtidigt som Ermenegildo Zegna rapporterade att omsättningen ökat med 25 procent det senaste kvartalet.

I den negativa vågskålen under månaden fanns fondens positioner i Rebelle, Under Armour och Musti Group.

Inga portföljförändringar har gjorts under månaden.

Slutligen skriver förvaltaren att många bolag kommit ner ordentligt i värdering och att det finns många bra investeringsmöjligheter framåt.

Lucy Global Fund A, %maj, 2022
Fond MM, förändring i procent-5,08
Index MM, förändring i procent-0,1

Tove Linder
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Lucy Global Fund A
mutualfunds