2022-06-17 10:10:33

Finwire Funds

Plain Capital Bronx ökade 0,58 procent i maj - köpläge efter vårens nedgång

Fonden Plain Capital Bronx steg 0,58 procent i maj. Sedan årsskiftet har fonden minskat 17,51 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av fondens förvaltare Patrik Wallenberg.

Inledningsvis skriver förvaltaren att maj månad varit utmanande med mycket volatila marknader. Man skriver samtidigt att det historiskt sett varit en bra strategi att addera exponering mot fina bolag under perioder då marknaden varit pressad.

"Vi ser detta året som ett typiskt ”shoppingår” där kraftiga nedgångar kan användas till att handla in och öka den långsiktiga exponeringen i starka bolag som handlats ner till attraktiva värderingar", skriver förvaltaren.

Vad gäller enskilda marknader var både OMX30 och OMXSPI i Sverige nere med 0,79 respektive 1,5 procent under månaden, medan DAX i Tyskland var upp med 2,06 procent. I USA hade tech-sektorn återigen en tuff månad medan både S&P 500 och Dow Jones Industrial slutade positivt, om än marginellt.

"Kortsiktigt ser vi fortsatt hög volatilitet och oro men väljer att lyfta blicken och investera i oron för att skapa långsiktig värdetillväxt i fonden. Uttrycket 'Buy on fear sell on greed' lämpar sig nog bäst för att beskriva vår nuvarande ansatts och syn på den marknad vi haft sedan en tid tillbaka", avslutar Wallenberg.

Plain Capital Bronx, %maj, 2022
Fond MM, förändring i procent0,58
Fond i år, förändring i procent-17,51

Tove Linder
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Plain Capital Bronx
mutualfunds