2022-09-06 16:18:22

Finwire Funds

Lucy Global Fund minskade 3,53 procent i augusti - ökat i Walt Disney

Fonden Lucy Global Fund A minskade 3,53 procent i augusti, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som minskade 3,81 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Therese Nyrén och Kim Hansson.

Inledningsvis skriver förvaltaren att augusti varit en orolig månad på finansmarknaderna med kommande räntehöjningar och elpriser som rusat i både Europa och USA.

Vidare skriver man att fonden fått ett nytillskott i förvaltarteamet i form av Kim Hansson.

"Hansson har under flera år förvaltat både globala och amerikanska aktiefonder. Bland annat med erfarenhet från Nordea samt grundare och förvaltare av long/short equity fond hos Öhman. Hon har även arbetat som finansanalytiker och revisor samt med affärsutveckling. Sedan 2019 har hon varit knuten till NordSIP/Big Green Tree Media", skriver förvaltarna i månadsrapporten.

Under månaden var de främsta positiva bidragsgivarna till fonden Walt Disney, Capri och Lululemon. I den negativa vågskålen fanns positionerna i Swedencare, Lyko och Humble Group.

"Swedencare har fortsatt utvecklas svagt. Under augusti har det varit nyhetsfattigt från djurhälsobolaget. Ordförande Håkan Svanberg har köpt totalt 10 500 aktier, en affär värd 0,7 miljoner kronor", skriver förvaltarna.

Nyrén och Hansson kommenterar även portföljbolaget Capri som bland annat äger varumärkena Versace, Jimmy Choo och Michael Kors. Capri överträffade marknadernas förväntningar med sin rapport där man visade på att intäkterna ökat med 8,5 procent. Även Lululemon överraskade positivt på rapport och höjde sin vinstprognos för helåret.

Under månaden sålde fonden innehaven i Adidas och Under Armour samtidigt som man köpte Walt Disney.

"Disney hamnade högt på nyhetsskärmarna och var en av fondens bästa innehav efter att det stått klart att hedgefondsmiljardären Daniel Loeb, genom sitt bolag Third Point, åter klivet in som aktieägare i nöjesjätten. Loeb föreslår på klassisk aktivistmaner en rad förändringar, vilket han också föreslagit i ett öppet brev till ledningen för Disney. Third Point önskar bland annat att Disney knoppar av sportkanaljätten ESPN, genomför återköp och utser ny ledamöter".

Lucy Global Fund A, %augusti, 2022
Fond MM, förändring i procent-3,53
Index MM, förändring i procent-3,81

Tove Linder
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Lucy Global Fund A
mutualfunds