2022-09-27 13:55:31

Finwire Funds

Proethos Fond erhåller klassificeringen "Låg Co2-risk"

I senaste månadsuppdateringen från Proethos Fond skriver förvaltaren Magnus Alfredsson att det är tuffa tider för tillfället. Samtidigt betonar förvaltaren vikten av att vara långsiktig i sitt sparande samt att man sparar regelbundet.

"Så när räntan skjuter i höjden, fastighetspriserna faller, inflationen går i taket, volatiliteten ökar på valutamarknaderna och vi har en energikris så köper man andelar lite billigare än man gjort tidigare. Och även om allt känns tufft nu så kommer det att vända, frågan är bara när", skriver Alfredsson.

Vidare lyfter förvaltaren upp att fonden nu fått klassificeringen "Låg Co2-risk". Samtidigt presenterade man att Proethos Fond nu inte har någon exponering mot någon så kallad "ifrågasatt bransch".

Proethos Fond är ner cirka 5,0 procent i år, medan Stockholmsbörsen är ner cirka 22 procent.

"Söker man på ALLA fonder som finns på Avanzas fondtorg och tittar på avkastningen de senaste 3 åren så visar det sig att Proethos fond hamnar på 36e plats av totalt 1328 fonder", skriver förvaltaren.

Fortsättningsvis lyfter Alfredsson att Proethos Fond endast investerar i företag som har sin juridiska hemvist bland de 50 bäst rankade länderna enligt Transparency International Corruption Perceptions Index. Detta innebär bland annat att fonden inte investerar i Kina, Indien, Brasilien eller Ryssland.

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Proethos Fond
fundsustainability mutualfunds