2022-11-02 08:31:27

Finwire Funds

Lucy Global Fund ökade 6,37 procent i oktober - nytt innehav i Matas

Fonden Lucy Global Fund A steg 6,37 procent i oktober, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 5,86 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Therese Nyrén och Kim Hansson.

Inledningsvis skriver förvaltarna att många kvartalsrapporter kommit in under oktober. Enligt Nyrén och Hansson har dessa visat på god omsättningstillväxt och resultat som varit i linje med förväntningarna. Prognoserna för helåret blev dock en besvikelse i vissa fall.

Under månaden var de främsta positiva bidragsgivarna till fonden Capri Holdings, Brunello Cucinelli och Lululemon Athletica.

"Capri Holdings Ltd, redovisade i sin rapport för septemberkvartalet en fortsatt stark
marknad i Nordamerika, förbättring i Sydostasien och Japan samt en överraskande god försäljning i Europa, mycket tack vara amerikanska turister. I Kina, däremot, minskade omsättningen med 40 procent. Jämfört med samma period 2021. Capri har under kvartalet höjt priser för att lyfta varumärken. Företagsledningen betonar de egna varumärkenas styrka och avser att fortsätta höja priser inför vår- och sommarkollektionerna 2023", skriver förvaltarna.

I den negativa vågskålen fanns positionerna i Swedencare, VF Corp och Prada.

"Prada SpA redovisade för årets första halva volym- och prisökningar samt rekordhög bruttomarginal. För septemberkvartalet har man ännu ej rapporterat. Lyxkonsumtionen har varit fortsatt stark i både USA och Europa, delvis tack vare turisternas återkomst. Lyxbolagen kan höja sina priser och inträdesbarriärerna är höga. Utvecklingen för USA-dollarn har gjort att prisgapet mellan Europa och Kina har vidgats och troligen kommer ytterligare prisökningar i Europa för att jämna ut prisskillnaderna", förklarar förvaltarna.

Under månaden har fonden sålt innehavet i Movado samtidigt som man gjort mindre köp i Microsoft och Swedencare. Fonden köpte även in sig i ett nytt innehav, hälso- och skönhetsbolaget Matas.

Avslutningsvis skriver förvaltarna att börserna återhämtat sig en aning. Man skriver också att rapportsäsongen givit ny information och rett ut en del frågetecken. Man medger att många orosmoln fortfarande ligger kvar men lyfter fram att det finns en del goda investeringsmöjligheter till attraktiva värderingar.

Lucy Global Fund A, %oktober, 2022
Fond MM, förändring i procent6,37
Index MM, förändring i procent5,86

Tove Linder
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Lucy Global Fund A
mutualfunds