2022-12-19 12:34:21

Finwire Funds

Plain Capital Bronx ökade 4,52 procent i november - tror på starkt börsår 2023

Fonden Plain Capital Bronx steg 4,52 procent i november. Sedan årsskiftet har fonden minskat 23,71 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av fondens förvaltare Patrik Wallenberg.

Inledningsvis skriver Wallenberg att aktiemarknaderna gick starkt i november efter att inflationssiffror indikerat att man kanske nått inflationstoppen.

"November månad blev en stark månad på marknaden. Sett till den svenska börsen har en stark USD mot den svenska kronan samt inflation, krig och nervositet varit tongivande. Med något mjukare tongång från centralbankerna och en försvagning av USD mot SEK samt inflationsdata som föll investerarna i smaken återkom riskaptiten från investerarna", skriver Wallenberg.

Vidare menar förvaltaren att man inför december ser två möjliga scenarion. Där det ena består av ett par svagare veckor med vinsthemtagningar.

“Rörelse två är avslutande styrka runt den sista handelsveckan för börsåret 2022 som vi menar kommer hålla i sig någon vecka in i januari 2023. Därefter och för hela Q1 ser vi risk för en avslutande nedgång som kan komma att bli relativt kraftig då vinstestimat och den höga räntan, inflationen och minskade köpkraften hos konsumenten kommer synliggöras”, fortsätter förvaltaren.

Wallenberg framhåller dock att han tror på ett starkt börsår 2023 som helhet, även om första kvartalet kan komma att bli stökigt.

"Efter en stark och snabb uppgång på marknaden befinner vi oss på överköpta nivåer där vi menar att vinsthemtagning istället för ökad exponering är i fokus. Vidare ser vi ett par veckor av kommande svaghet och nuvarande nivåer anser vi innehar en dålig risk/reward och tar ner risken till en negativ exponering kortsiktigt. Dock ser vi efter ett par veckors svaghet ett troligt scenario för återkommande styrka i slutet av december månad", avslutar förvaltaren.


Plain Capital Bronx, %november, 2022
Fond MM, förändring i procent4,52
Fond i år, förändring i procent-23,71

Tove Linder
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Plain Capital Bronx
mutualfunds