2023-03-02 08:35:29

Finwire Funds

Lucy Global Fund minskade 2,34 procent i februari - flera nya innehav i fonden

Fonden Lucy Global Fund A minskade 2,34 procent i februari, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som minskade 2,94 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Therese Nyrén och Kim Hansson.

Trenden i februari vände nedåt efter stora börsuppgångar under föregående månad. Rapportperioden har bjudit på blandade resultat och förvaltarna menar att man sett relativt få positiva överraskningar. Prognoserna gällande 2023 har överlag varit avvaktande.

De främsta bidragsgivarna till fondens avkastning under februari var Ermenegildo Zegna, Musti och Matas. I den negativa vågskålen fanns istället Capri, VF och PVH.

"Bäst utveckling av fondens innehav hade Ermenegildo Zegna som fortsatte sin starka utveckling under 2022. Försäljningen under 2022 ökade med 15,5 procent totalt. Exklusive försäljningen i Kina var ökningen 42 procent. Det egna varumärket växte med 14 procent medan Thom Browne växte med 25 procent drivet av ökad internationell försäljning och breddat sortiment", skriver förvaltarna.

Det innehav som utvecklades sämst under februari var Capri Holdings. Bolagets aktie föll med cirka 20 procent under månaden efter att man presenterat en rapport som inte levt upp till förväntningarna. Försäljningen minskade med 6 procent och resultatet blev drygt 20 procent sämre än analytikernas förväntningar.

"Störst nedgång visade Michael Kors till återförsäljare i Nordamerika. För mars-kvartalet förutser ledningen fortsatt stor nedgång i försäljning till återförsäljarna för alla tre varumärkena. På den positiva sidan finns en ökning av kunddatabasen med 20% och ökad försäljning i kundledet för såväl Versace, som Jimmy Choo och Michael Kors."

Gällande fondens aktivitet har man under februari investerat i Burberry, Coursera, Farfetch, Lyko, Nordstrom och Revolution Race. Samtidigt har man minskat i både Kering och VF.

Förvaltarna lyfter vidare det osäkra läget för politik, räntor, inflation och konjunktur. Man betonar att det finns utrymme för att reflektera något extra och väljer att minska exponeringen mot bolag man bedömer är något dyra samtidigt som man selektivt adderar till innehav som kompletterar.

Lucy Global Fund A, %februari, 2023
Fond MM, förändring i procent-2,34
Index MM, förändring i procent-2,94

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Lucy Global Fund A
mutualfunds