2014-09-04 16:33:35

Finwire News

Huaweis lansering ökar intresset exponentiellt för Fingerprint Cards sensorer - vd

Huawei, som är världens tredje största smartphonetillverkare, lanserade idag sin nya flaggskeppsmodell Mate 7 med en integrererad touchsensor från Fingerprint Cards. Det ses som ett viktigt genombrott för Fingerprint och bolagets vd Johan Carlström menar att intresset från de andra stora tillverkarna nu kommer öka avsevärt.

- Historisk dag för FPC! Som du säkert förstår så ökar detta intresset för vår teknologi och våra sensorer exponentiellt, uppger Carlström till FinWire.

Huawei blir nu den första Android-tillverkaren att lansera en smartphone med touchsensor. Bland de stora jättarna har Samsung sedan tidigare valt linjesensorer från Synaptics, Fingerprint Cards amerikanska konkurrent.

- Vi gratulerar Huawei till bedriften att bli först i världen med att lansera en Androidmobil med touchsensor. Touchsensorer från FPC höjer ribban för branschen och ger en överlägsen
användarupplevelse av tidigare aldrig skådat slag, kommenterade bolaget i sitt pressmeddelande där de bekräftade Huawei som kund.

FinWire frågar även hur lanseringsplanen ser ut för resten av året, men bolaget vill inte kommentera det i dagsläget. Fingerprint har tidigare meddelat ett flertal design wins avseende modeller som ska lanseras under hösten.

- Jag har inga kommentarer om framtida lanseringar för närvarande, säger Carlström.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se, 0701-15 39 64
Nyhetsbyrån Finwire

Bolag: Fingerprint Cards Samsung Huawei
Kategorier: exclusive tech topnews