2017-05-05 13:35:52

Finwire News

Warren Buffett avslöjar varför Berkshire inte använder sin kassa på 90 miljarder dollar

Finansmannen Warren Buffett vill verkligen använda Berkshire Hathaways jättelika kassa på 90 miljarder dollar, motsvarande 795 miljarder kronor, till aktieköp. Problemet är bara att det inte finns några företag med tillräckligt attraktiva värderingar för en investering.

Det uppgav Warren Buffett i CNBC:s affärsprogram ”Squawk Box”, som sändes på fredagen, en dag innan Berkshire Hathaways årliga stämma i Omaha i Nebraska.

”Jag hatar kontanter. Men det är något som man håller i fram tills att man hittar något annat”, sade Warren Buffett.

Investeringslegenden uttryckte sin frustration med att inte kunna hitta tillräckligt lockande företag. Värderingarna för de flesta är höga och enligt Warren Buffett beror det på de låga räntorna.

”Det faktum att räntorna är så låga gör det svårt för oss att köpa andra saker eftersom andra människor köper saker med lånade pengar, och lånade pengar är så billiga”, sade Warren Buffett.

I intervjun hann man även med att gå in på Apples kassa. Silicon Valley-jätten offentliggjorde i veckan att den numera är 257 miljarder dollar stor.

”Jag är mycket avundsjuk. Jag trodde att vi gjorde tillräckligt bra ifrån oss tills vi fick se deras balansräkning”, sade en skrattande Warren Buffett.

Han tillade dock att merparten av Apples kassa är låst i utlandet. Det gör att bolaget inte kan använda den på samma sätt i USA som Berkshire kan med sin, enligt Warren Buffett. Apple skulle behöva skatta 35 procent på överfört kapital från utlandet.
http://www.cnbc.com/2017/05/05/warren-buffett-reveals-whats-holding-him-back-from-putting-berkshires-cash-to-work.html

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Bolag: Berkshire Hathaway
Kategorier: financials stocks