2019-03-15 08:38:07

Finwire News

PS Now representerar något mycket intressant över tid - Stillfront-vd

Den nya streamingtjänsten Playstation Now representerar något mycket intressant över tid, även för Stillfront. Det uppger vd:n Jörgen Larsson i en kommentar till Finwire.

Teknikjätten Sony har under veckan lanserat prenumerationstjänsten Playstation Now i fler länder i Europa, däribland Sverige. För 149 kronor i månaden eller 999 kronor per år kan användarna spela över 600 spel från de olika PS-konsolerna.

Playstation Now låter PS-spelare och PC-användare ta del av titlar ur Sonys spelbibliotek och streama dessa på PS4 eller PC. Just att kunna spela spel endast tillgängliga på Playstation-konsolen på PC är unikt för streamingtjänsten.

"Vi har i dagsläget små volymer som påverkas direkt av PS Now, då den totala majoriteten av våra spel är online PC-browser och mobilt. Så det finns säkert andra bolag där det påverkar kortsiktigt i högre utsträckning än för oss", säger Larsson och fortsätter:

"Med det sagt, så representerar PS Now något mycket intressant över tid, även för oss".

Stillfront-vd:n uppger att han har länge trott på denna utveckling i branschen.

"Streaming och abonnemang är tecken på att så kallade nedladdningsbara spel (downloadable games) förflyttar sig mot att ha en löpande relation till konsumenten, precis som onlinespel. Jag har länge trott på den konvergensen och detta är definitivt ett starkt tecken på det", berättar Stillfront-chefen.

En konsekvens är att den nya tjänsten från Sony driver på utvecklingen mot vad man i branschen kallar true cross-plattformar.

Enkelt uttryckt handlar det om att det går att spela mot andra spelare i samma spel trots att man använder olika plattformar. Fortnite som finns tillgängligt till spelkonsoler, PC och mobilt är ett spel som stödjer så kallad full crossplay.

"En av flera konsekvenser är att affärsmodellen för PC/konsol närmar sig den som dominerar i online och mobilt, och driver på för så kallade true cross-platformar", förklarar Stillfront-vd:n.

Det sker mot bakgrund av att Google planerar att utannonsera något spelrelaterat i början på nästa vecka i samband med speleventet GDC. Vissa branschaktörer spekulerar i att utannonseringen avser Googles ryktade streaminglösning för spel.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Bolag: Stillfront Alphabet Sony
Kategorier: consumergoods gaming tech