2019-03-19 13:52:58

Finwire News

Börsplus ger ett neutralt råd för THQ Nordic

Spelutvecklaren THQ Nordic laddar efter ett lite klent 2018 laddar bössan med färskt kapital. Har grundare och vd Lars Wingefors nya ess innanför rockärmen? Det behövs för att motivera värdet på aktien. Det skriver Börsplus i en analys på tisdagen.

Analystjänsten konstaterar att räknat på bolagets nu kända intjäningsförmåga värderas aktien till kring 25–30 gånger företagsvärdet i relation till rörelseresultatet, ev/ebit. Det innebär att mycket förhoppningar om framtida framgång redan är inprisat i kursen.

Samtidigt kan bilden snabbt ändras om bolaget lyckas emittera nya aktier till en hög värdering och använda pengarna till att förvärva bolag med låg värdering, vilket skulle kunna göra aktien attraktiv.

"Den investerare som tydligt vill kunna jämföra prislapp på aktien mot värde på bolaget har inte särskilt mycket att hämta i THQ. Prislappen är hög och värdet svårbestämt. Den som däremot tror att Lars Wingefors kan fortsätta uträtta underverk med nya smarta förvärv kan äga aktien. Med lite fantasi och antagandet om en fortsatt hög värdering på aktien går det att se uppsida. Vi förblir neutrala till aktien", skriver Börsplus i sin slutsats.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Bolag: THQ Nordic
Kategorier: consumergoods gaming tech