2021-12-06 14:43:42

Finwire News

Jack in the Box förvärvar Del Taco för 575 miljoner dollar

Snabbmatskedjan Jack in the Box förvärvar sektorkollegan Del Taco för 575 miljoner dollar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Jack in the Box kommer kontant att betala 12,51 dollar per aktie och Del Tacos aktie stängde i fredags på 7,53 dollar, vilket innebär att budet har en premie om drygt 66 procent.

“Detta är en naturlig kombination av två likasinnade, utmanande varumärken med enastående tillväxtmöjligheter”, kommenterar Jack in the Boxs vd Darin Harris och fortsätter.

“Tillsammans kommer Jack in the Box och Del Taco att dra nytta av en starkare finansiell modell, få större skala för att investera i digitala och tekniska möjligheter och enhetstillväxt för båda varumärkena.”

Jack in the Box förutspår att affären kommer att öka vinst per aktie med medelhöga ensiffriga siffror under det första året, exklusive transaktionskostnader. I slutet av räkenskapsåret 2023 förutspår företaget att man kommer att realisera cirka 15 miljoner dollar i fördelar från affären, inklusive besparingar i försörjningskedjan och initiativ för kunskapsdelning.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwire

consumergoods foods ma retail