2021-12-06 15:33:32

Finwire News

Raysearch får order i Kina värd 56 miljoner kronor

Medicinteknikbolaget Raysearch har fått en stor order på dosplaneringssystemet Raystation från Lanzhou Ion Therapy, en kinesisk tillverkare av acceleratorsystem för koljonbehandlingar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Behandling med koljoner är en mycket avancerad strålbehandlingsteknik som kan vara effektiv för komplexa tumörer som är svårbehandlade med mer konventionella metoder. Marknaden för strålbehandling med tunga joner håller på att ta fart i Kina med flera pågående projekt och ytterligare projekt i planeringsstadiet.

Lanzhou Ion Therapy Co, kallat Lanith, har nu valt Raystation för att säkerställa maximal dosprecision och arbetsflödeseffektivitet. I ordern ingår licenser för Raystation för tre nya koljoncenter i Kina. Den kompletta installationen av Raystation består av moduler för både pencil-beam scanning med koljoner och för konventionell strålbehandling med fotoner.

Det totala ordervärdet uppgår till 5,6 miljoner euro, motsvarande 56 miljoner kronor, inklusive ett femårigt serviceavtal. För att ordern ska kunna genomföras krävs marknadsgodkännande från NMPA.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Raysearch
healthcare lifescience medtech