2017-09-12 11:07:13

Finwire Smallcap

Pantaluren ökade intäkterna rejält i augusti - upprepar intäktsmål

Pantaluren, tidigare Mobilåtervinning, omsatte under augusti månad 0,66 miljoner kronor (0,22). Det uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Omsättningen ökade med 195 procent gentemot motsvarande period under föregående år samtidigt som antalet inköpta enheter från våra inköpsportaler har ökat med 247 procent.

"Sommarmånaderna är normalt sätt en lite lugnare period för e-handel överlag och det är därför glädjande att trots det se den stora ökningen i både omsättning och antal inköpta enheter procentuellt gentemot fjolåret. Det är en indikation på vilka stora kliv bolaget
tagit det senaste året och vi ser nu fram emot att se vilka nivåer bolaget kan nå under årets sista månader", uppger bolaget.

"Ser man tillbaka på fjolåret fick försäljningen en rejäl uppsving under hösten och det är något vi förväntar oss även i år. Hösten innebär en intensiv marknadsföringsperiod för bolaget då stora tillverkare som Apple släpper nya modeller vilket i sin tur innebär att handeln med mobiltelefoner överlag når årets mest frenetiska period, vilket vi förväntar oss kommer avspegla sig i både våra inköps- och försäljningsportaler", heter det vidare.

Den finansiella målsättningen att omsätta 18 miljoner kronor på årsbasis i december kvarstår och bolaget anser sig ha goda förutsättningar att nå det målet.

Anton Wilén
anton.wilen@finwire.se, 0765-46 64 41
Nyhetsbyrån Finwire

Bolag: Pantaluren
Kategorier: retail tech