2018-03-13 08:33:45

Finwire Smallcap

AIK Fotboll valde utmanaren Eric Ljunggren till ny ordförande

Fotbollsklubben AIK Fotboll höll igår måndag sitt årsmöte där hela 924 röstberättigade medlemmar fanns på plats. Då valdes utmanaren Eric Ljunggren till ny ordförande, inte valberedningens förslag Per Bystedt, rapporterar Fotbollskanalen.

Det speciella med detta årsmöte var att det fanns två förslag till styrelse och valberedning, ett från den sittande valberedningen och ett från AIK-medlemmen Simon Strand. Valberedningen föreslog att Per Bystedt skulle få fortsätta som ordförande, medan Strands alternativa förslag skulle innebära Metros tidigare chefredaktör Eric Ljunggren som ny ordförande.

Eric Ljunggren valdes av medlemmarna till ordförande, och samtliga ledamöter som fanns med i Simon Strands förslag röstades också in. Det innebär att varken Per Bystedt, Faje Gani eller Christian Snäcke, som under årsmötet meddelade att han avböjer omval, får fortsätta sitta i styrelsen.

I morgon onsdag den 14 mars är det dags för AIK Fotboll AB:s årsstämma. Då samlas aktieägare för att bland annat rösta om styrelsen för aktiebolaget. Sedan förra året har AIK:s tanke varit att de som sitter i AIK FF:s styrelse även ska sitta i AIK Fotboll AB:s styrelse. Om det blir så den här gången, efter att Eric Ljunggren valts till FF-ordförande under måndagen, återstår att se, rapporterar Fotbollskanalen.
https://www.fotbollskanalen.se/allsvenskan/utmanaren-vann---ny-aik-ordforande-framrostad-pa-valbesokt-arsmote/

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Bolag: AIK Fotboll
Kategorier: leisure