2018-04-16 08:55:29

Finwire Smallcap

Sotkamo Silver genomför förändringar i ledningen

Gruvföretaget Sotkamo Silver genomför förändringar i ledningen för att motsvara det nya läget i Silvergruveprojekten. Den nya organisationen och ansvarsområden kommer att träda i kraft den 16 april. Det framgår av ett pressmeddelande.

Arttu Ohtonen övergår från sin nuvarande ställning som vd för dotterbolaget till vice vd direktören för moderbolaget Sotkamo Silver. Hans huvudansvarsområde är dock hälso-, säkerhets-, miljö- och kvalitetsfrågor, HSEQ Manager, för Silvergruvan och dotterbolaget Sotkamo Silver Oy.

Paul Johnsson fortsätter i sin nuvarande position som finanschef. Arto Suokas har utsetts till vd för dotterbolaget Sotkamo Silver Oy och han fortsätter också som gruvdirektör för Silvergruvan.

Erkki Kuronen övergår från in nuvarande ställning som huvudgeolog till chef för geologi- och gruvbrytning. Han är biträdande för vd Arto Suokas.

Pekka Veisto fortsätter i sin nuvarande position som projektledare för Silvergruveprojektet.

"Jag är säker på att ha vår omorganiserad mycket erfaren ledning tar projektet framåt effektivt och hela ledningen är nu redo att möta verkningsfullt de utmaningar som byggtiden och början av produktionen innebär", säger Timo Lindborg, vd för Sotkamo Silver.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Bolag: Sotkamo Silver
Kategorier: commodities silver