2018-05-16 11:08:52

Finwire Smallcap

Net Trading Group nöjda med norskt beslut kring sockeravgift

E-handelsbolaget NTG, Net Trading Group, välkomnar att det inte blir någon ändring varken i den ökade sockeravgiften som trädde i kraft 1 januari 2018 eller i fraktgränsen för momsfri handel. Det uppger vd Morten Hansson i en kommentar.

I samband med den norska regeringens offentliggörande av den reviderade statsbudgeten, som släpptes under gårdagen, står det enligt bolaget klart att det inte blir någon ändring varken i den ökade sockeravgiften som trädde i kraft 1 januari 2018 eller i fraktgränsen för momsfri handel på order upp till 350 norska kronor som infördes 1 januari 2015.

"På grund av den debatt som har förts i norska medier den senaste tiden har det förekommit frågetecken kring huruvida NTGs handelsvillkor eventuellt skulle förändras vid en lagändring. Det har förekommit spekulationer som i viss mån kan ha skapat oro bland aktieägarna. Men idag är jag mycket nöjd, även om det var väntat, med att konstatera att det inte blir någon ändring från den norska regeringen. NTG kommer fortsatt att kunna erbjuda våra kunder välkända varumärken till riktigt bra priser", kommenterar vd:n.

Anton Wilén
anton.wilen@finwire.se, 0765-46 64 41
Nyhetsbyrån Finwire

Bolag: Net Trading Group
Kategorier: ecommerce retail