2018-06-14 13:31:46

Finwire Smallcap

Kopparbergs ska producera cider för brittiska marknaden på plats i Storbritannien

Kopparbergs Bryggeri kommer framöver att producera cidern som säljs på den brittiska marknaden lokalt i Storbritannien. Orsaken är att kunder som pubkedjan Wetherspoon tänker byta ut öl och vin från EU-länder och ersätta med inhemska produkter, skriver DN.

– Det vi levererar till honom kommer vi att producera i Storbritannien, säger Kopparbergs vd Peter Bronsman till tidningen.

Redan nu har Kopparbergs börjat med en mindre produktion i landet, delvis på grund av brexit men även baserat på att bryggeriet behöver utöka kapaciteten.

Redan när utfallet av brexit-omröstningen stod klar tog dock Kopparbergs beslut om att skynda på planeringen av att ha produktion i Storbritannien.

– Det var det första jag gjorde när brexit kom. Redan då tog jag beslutet för att skydda Kopperbergs intressen i framtiden, säger Peter Bronsman.

Frukten i Kopparbergs cider kommer fortfarande att vara svensk men produktion och tappning på flaska och fat ska alltså ske i Storbritannien. Det innebär att cidern klassas som brittisktillverkad.
https://www.dn.se/ekonomi/brexit-gor-kopparbergs-cider-i-storbritannien-brittisk/

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Bolag: Kopparbergs
Kategorier: retail