2018-07-10 09:57:32

Finwire Smallcap

Sensori tecknar distributionsavtal för Sydkorea - för diskussioner om fler asiatiska marknader

Tinnitusbolaget Sensori har undertecknat ett distributionsavtal med Wooridul Pharmaceutical LTD rörande distribution och försäljning av tinnitusplåstret Antinitus i Sydkorea, enligt ett pressmeddelande.

Det aktuella avtalet innefattar exklusiva rättigheter för Wooridul Pharmaceutical att registrera, sälja och marknadsföra Sensoris plåster för att behandla tinnitus i Sydkorea. Diskussioner uppges även föras gällande exklusiva rättigheter i ytterligare asiatiska länder.

Det sydkoreanska läkemedels- och hälsoföretaget Wooridul Pharmaceutical LTD omsätter cirka 90-100 miljoner dollar och finns representerade i en rad länder med en extra stark förankring i Sydkorea. Bolaget har redan genomfört begränsade marknadstester och inköp av Antinitus vilka föll väl ut och är därför beredda att gå vidare i form av exklusivitetsavtal, heter det.

"Distributionsavtalet med Wooridul Pharmaceutical LTD är ett stort genombrott för Sensori på den viktiga asiatiska marknaden och ytterligare ett samarbete som är en följd av att våra studier börjat uppmärksammas internationellt. Wooridul Pharmaceutical har en mycket stark marknadsorganisation i Korea och en nationell distributionslösning vilket innebär att från det att vi lanserar så kommer vi snabbt komma ut i samtliga försäljningskanaler. Både vi och Wooridul Pharmaceutical ser detta som ett långsiktigt partnerskap och kontraktet är skrivet på 10 år med möjlighet till förlängning. Vi ser också en stor möjlighet att tillsammans med Wooridul Pharmaceutical expandera till andra asiatiska länder", säger vd Torbjörn Kemper.

Registreringsprocessen, som beräknas ta några månader, kommer att påbörjas under juli månad och försäljning kommer att påbörjas direkt efter att Antinitus är registrerat i Sydkorea.

Anton Wilén
anton.wilen@finwire.se, 0765-46 64 41
Nyhetsbyrån Finwire

Bolag: Sensori
Kategorier: healthcare