2018-10-11 06:27:47

Finwire Smallcap

News55 genomför nyemission

Mediebolaget News55 föreslår en nyemission som syftar till att förstärka kassan med totalt nära 3,2 miljoner kronor. Beskedet är inte oväntat då bolaget redan i sin halvårsrapport flaggade för att kassan sannolikt behövde fyllas på under det andra halvåret.

Emissionskursen är satt till 1,30 kronor. En aktie ger rätt att teckna en ny aktie, vilket ger en teckningsrelation 1:1.

Emissionen är inte garanterad men har stöd av flera stora aktieägare.

News55 håller en extra stämma den 26 oktober för att klubba igenom emissionen. Sista handelsdag inklusive rätt att delta i emissionen är den 31 oktober.

- Det har varit en tuff period under våren och sommaren samtidigt som vi ser vilka fantastiska tillgångar vi har i vår sajt, nyhetsbrev, mässor och varumärke. Det kanske roligaste är att vårt dagliga nyhetsbrev som går ut till drygt 50 000 prenumeranter uppskattas av läsarna och har en öppningsgrad på cirka 40 procent. Jag är även glad att våra storägare fortsätter att stötta oss. Nu ser vi fram emot att slutföra omställningsarbetet och bygga vidare kommersiellt på de tillgångar vi har, säger Fredrik Lundberg, vd och medgrundare av News55, i en kommentar.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Bolag: News55
Kategorier: funding media