2018-10-11 15:10:34

Finwire Smallcap

News55:s emissionskapital ska räcka till positivt kassaflöde inom sex månader - vd

Mediebolaget News55 föreslår en nyemission som syftar till att förstärka kassan med totalt nära 3,2 miljoner kronor. Pengarna ska användas för att stärka kassan för den fortsatta utvecklingen av affärerna kring elektronisk direktreklam, EDR, och event. Det säger bolagets vd Fredrik Lundberg till Finwire.

Hur länge räknar ni med att pengarna ska räcka?

- Pengarna ska räcka till positivt kassaflöde och en mindre lönsamhet vilket vi tror är om inom sex månader.

Bolaget har sedan sommaren arbetat med en omstrukturering, hur går det?

- Omstruktureringen är i princip i mål och en mindre del av kapitalet behövs för att slutföra det. Omställningsarbetet har varit en jobbig process men ändå gått bra, säger Fredrik Lundberg.

Emissionen innebär en utspädningseffekt om 50 procent. Enligt News55 står flera stora aktieägare bakom emissionen, även om Fredrik Lundberg inte kan specificera hur stor andel det är.

- Ingen av de stora ägare vi pratat med har varit negativ utan visat stor förståelse. Andelsmässigt vill jag inte spekulera men vi bedömer att vi har stort stöd för att genomföra emissionen.

Vad hoppas ni kunna uppnå om ni får in kapitalet?

- Vårt framtida mål är att kunna gå tillbaka till ett större fokus på tillväxt men just nu ligger lönsamheten i fokus. Vi kommer att återkomma med mer information i det memorandum som ska publiceras.

Anna Sundström
anna.sundstrom@finwire.se, 0733-988 404
Nyhetsbyrån Finwire

Bolag: News55
Kategorier: exclusive funding media