2019-05-15 13:21:15

Finwire Smallcap

Tectona Capital ökade resultatet i första kvartalet

Investeringsföretaget Tectona Capital, som fokuserar på fastighetsinvesteringar i Panama City, rapporterar ett beräknat resultat i koncernen efter valutaförändringar för det första kvartalet 2019 på 652 000 kronor, jämfört med 505 000 kronor samma kvartal i fjol. Det motsvarar 4,6 öre per aktie, jämfört med 3,6 öre samma kvartal i fjol. Det framgår av en kvartalsuppdatering.

Hyresintäkterna i dotterbolaget steg med 1,2 procent till 64 475 dollar i lokal valuta, en ökning med 1,2 procent mot samma kvartal i fjol.

Den beräknade ekonomiska vakansgraden sjönk till 5 procent, mot 6 procent samma kvartal i fjol.

Merparten av Tectonas tillgångar är i US-dollar och kursutvecklingen är därför viktig för resultatet i Tectona. Dollarkursen har under första kvartalet ökat jämfört med svenska kronan.

Vidare skriver Tectona att Laurentino Cortizo har valts till ny president i Panama. Han är USA-vänlig och vill att Panama ska knyta närmare band med USA. "Det finns bland många en god förhoppning om att den ekonomiska tillväxten kommer öka i samband med att Cortizo blir president", skriver bolaget.

Moodys ratinginstitut har uppgraderat Panamas kreditbetyg till Baa1. Enligt Moodys har Panama nu samma kreditvärdighet som Spanien och något högre rating än Italien.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Bolag: Tectona Capital
Kategorier: financials interim ngmexchange