2019-06-11 12:35:08

Finwire Smallcap

Tectona Capital går vidare med förvärv av fastighet efter lånelöfte

Investeringsföretaget Tectona Capital har fått lånelöfte från två olika banker på två olika fastigheter. Bolaget väljer nu att gå vidare med förvärv av en fastighet om 42 uthyrningsenheter, enligt ett pressmeddelande.

Prislappen är 1,05 miljoner dollar och bolaget har erhållit lånelöfte om 0,85 miljoner dollar för fastigheten. Hyresintäkten för fastigheten är i dagsläget cirka 144 000 dollar per år. Det beskrivs att några detaljer för slutförandet av förvärvet återstår men styrelsen utgår ifrån att affären slutförs.

"Tectona har äntligen erhållit lånelöfte vilket är ett absolut genombrott för bolaget. Detta blir vårt första banklån i Panama och vi har nu en fantastisk möjlighet att växla upp rejält. Genom förvärvet av fastigheten ökar bolagets portfölj med över 30 procent och omsättningen kommer öka med över 50 procent och ge ett positivt kassaflöde direkt", säger vd Johan Skålén.

När det gäller en annan fastighet med 63 lägenheter så har förvärvet tills vidare skjutits upp då Tectona inte är överens med säljaren om samtliga detaljer i köpeavtalet.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Bolag: Tectona Capital
Kategorier: financials ma ngmexchange