2019-07-10 08:47:57

Finwire Smallcap

Zordix startar upp förlagsverksamhet och tecknar avtal som global förläggare till Nintendo Switch

Spelutvecklingsbolaget Zordix startar upp förlagsverksamhet under namnet Zordix Publishing och tecknar avtal med Nintendo som global förläggare till Nintendo Switch. Det framgår av ett pressmeddelande.

Zordix startar upp Zordix Publishing, en division som förlägger spel. I samband med detta så har bolaget tecknat avtal att bli en global förläggare till Nintendo Switch. Zordix Publishing kommer förutom egna spel att fokusera på att etablera spel med stor potential och välbalanserad risk från självständiga studios till den globala marknaden.

Zordix har med avtalet med Ninteno nu möjlighet att ge ut spel till samtliga stora konsolplattformar. Zordix Publishing kommer främst att fokusera på mindre titlar utvecklade av självständiga studios, där Zordix kan bidra med expertis, marknadsföring och förläggning.

Bolaget är redo att teckna avtal med andra spelutvecklare gällande förläggning av deras titlar till de stora konsolerna samt PC. Förläggning av fler titlar innebär potential till fler intäktsströmmar från samtliga plattformar.

"Vi är idag stolta och glada att kunna presentera vår satsning på Zordix Publishing. Genom satsningen kan vi investera vårt överskott i nya spännande spel med hög potential samtidigt som det är ett sätt för oss att ge tillbaka till branschen och dess nya unga talangfulla förmågor. Förlagsverksamheten är en viktig strategisk satsning som går att bygga ut på många olika sätt framledes", säger Matti Larsson, vd i Zordix.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Bolag: Zordix
Kategorier: consumergoods gaming ngmexchange tech