2019-07-19 16:10:02

Finwire Smallcap

Smart Energy förestår sakutdelning av Smart Kredit till aktieägarna

Bränslebolaget Smart Energy föreslår att en extra bolagsstämma ska hållas inom kort för att besluta om en sakutdelning i form av samtliga aktier som bolaget innehar i dotterbolaget Smart Energy Sweden som även inom kort kommer att namnändras till Smart Kredit. Det framgår av ett pressmeddelande.

Smart Kredit kommer i framtiden att bedrivas som ett enskilt bolag och kommer ha sin verksamhet inom finans och kapitalförvaltning samt handel och förvaltning av värdepapper till Smarts egna koncernbolag samt till helt nya externa kunder som är i behov av olika typer av finansieringslösningar. Bolaget har även för avsikt att själv notera aktien på lämplig handelsplats under slutet av 2019.

Värdet på utdelningen från Smart Energy Sweden Group uppgår till 42 miljoner kronor, baserat på eget kapital i det utdelade bolaget, vilket motsvarar 6 öre per aktie. Utdelningen av aktierna i Smart Kredit bedöms omfattas av. Lex Asea vilket innebär att utdelningen inte utlöser någon omedelbar beskattning för aktieägarna. Mer information om Smart Kredit kommer att presenteras inom kort.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Bolag: Smart Energy
Kategorier: corporateactions energy ngmexchange