2019-11-08 17:26:55

Finwire Smallcap

Chordate Medical träffar utökat distributionsavtal med Vedise Hospital

Medicinteknikbolaget Chordate Medical meddelar att bolagets italienska distributör Vedise Hospital har signerat ett utökat distributörsavtal med Chordate.

Avtalstillägget innebär att Vedise utökar sitt geografiska försäljningsområde från tidigare enbart Italien, till att nu även inkludera Schweiz, Österrike, Kroatien och Slovenien, där Vedise redan har andra affärsaktiviteter idag.

Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

"Sedan det initiala avtalet tecknades under oktober 2018, har vår ambition alltid varit att fördjupa och vidga samarbetet med Vedise. Italien i sig är Europas fjärde största marknad för medtech där Vedise är en väletablerad och resursstark aktör, varför detta blev den naturliga marknaden att börja i. Under 2019 har vi kunnat se en växande försäljning och ett allt större intresse från Vedise gällande våra produkter. Att de valde att investera i den riktade emissionen som genomfördes i somras är minst sagt ett starkt tecken på att de ser ett affärsvärde i vår teknologi", säger Anders Weilandt, vd på Chordate


"Till följd av framgångarna i Italien med ökande beställningar till oss som följd, har Vedise framfört önskan om att utöka affären genom att applicera sin framgångsrika modell till ytterligare marknader där de redan är aktiva. Vi välkomnar detta varför också avtalet nu har utökats. Givet Vedises initiala framgångar hoppas vi kunna se en liknande utveckling på de ytterligare marknader i Europa som distributörsavtalet nu omfattar", avslutar Weilandt.

Lars Johansson
lars.johansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Bolag: Chordate Medical
Kategorier: healthcare lifescience medtech ngmexchange