2019-12-02 10:16:38

Finwire Smallcap

Attana upp runt 20 procent i morgonhandeln - möjlig återhämtning efter fredagens rapportpress - vd

Attanas aktie handlas högre under måndagshandeln och är i skrivande stund upp med omkring 20 procent. Enligt Attanas vd är det möjligt att kursrörelsen hänger ihop med fredagens kurspress.

- Vi släppte kvartalsrapporten i fredags och då föll kursen. Det är möjligt att den återhämtar sig, men generellt så är vårt fokus att i det längre perspektivet skapa en värdeutveckling, säger Teodor Aastrup till Finwire.

När Attana på fredagen släppte sin kvartalsredovisning var aktien ned med omkring 37 procent. Under söndagskvällen meddelade bolaget att resultat från en studie, där bolagets QCM-teknik använts i forskningen, publicerats i den vetenskapliga tidskriften International of Molecular Science.

- Artikeln i sig är ett bra exempel på hur vår teknik och kunskap skapar värde. Vår teknik har här använts för att påvisa att två proteiner har olika receptorer som verkar oberoende av varandra. Det gör att våra kunder får en ökad förståelse för hur läkemedel fungera och kan snabba på deras utveckling och med bättre precision, säger Teodor Aastrup.

Attana utvecklar och säljer en teknik för biologisk interaktionskarakterisering i realtid. Baserat på sin teknik säljer bolaget uppdragsforskning och egenproducerade analysinstrument till läkemedelsbolag, bioteknikföretag och akademiska institutioner.

Anna Sundström
anna.sundstrom@finwire.se, 0733-988 404
Nyhetsbyrån Finwire

Bolag: Attana
Kategorier: exclusive finwire healthcare lifescience medtech ngmexchange